Sayfalar

14 Nisan 2014 Pazartesi

ruhi (sahi sizinle tanışmışmıydık)

bir şarkının ucuna tutunmuş insanlarız - hepimizin ağzında yarım bir ıslık – uyuyup- uyanmak, gidip- dönmek, ağlayıp-gülmek gibi hünerlerimiz var. ha bir de hepimiz büyük laflar etmeyi çok severiz . ya ederiz , ya edenlere laf ederiz, ya edenleri taklit ederiz, hayat deriz aah ne garip değil mi
hepimiz her birimiz kendimizden çok başkasının hikayesiyiz aslında
-ben ruhi tanışmış mıydık?

şarkı demişken hepimizin bir sezen aksu şarkısı var biliyorum…hepimizin çokça günahı… hepimizin yara izi….(ne klişe oldu değil mi)ve ne kolay yazıyoruz  hepimiz diye… ben çocuk olsam hiç birimiz derdim,  hiç biriniz, hiç, hiçlik… çünkü çocuk olmak bizatihi sansasyoneldir…çünkü çocuk olmak oyunu bozmaktır..
–ben ruhi, sen nasılsın?

birazdan gün doğacak ve bingo… milyonlarca insan milyonlarca şekilde milyonlarca işe koşaraktan…birazdan gol olacak… birazdan şarj bitecek…birazdan küçük kıyametler aman allah... birazdan diyorum…çünkü birazdan  ciğerine ilk nefesi çeken bütün bebeler  ağlayacak.. birazdan kıkırdaşmalar olacak…şakalar ve şekiller…binlerce onbinlerce yüzbinlerce twitler…
- ben ruhi nasılsınız sahi?

bazen canım sıkılıyor…sonra geçiyor…sonra yine sıkılıyor… ne garip değil mi bütün insanlık  olarak en büyük derdimizin bu olması…birde İsviçreli bilim adamları gibi dertlerimiz var …sonra dünya kupasına gidememek…ve siz bu satırları okurken sevgili okuyucu(ki okuyanınız varsa) ben de mesaimin son 20 dakikalık bölümünü tamamlamak için yaptığım karalamanın sonuna geliyorum….yukarıda yazılanların ne anlama geldiğini sizin kadar bilmemeyi geçtim…bir anlama geldiğine bile emin değilim…ve şimdi gönül rahatlığıyla bana söverken siz… bir iş gecesinin daha sonuna gelmenin tarifsiz sevincini yasamaktayim…eyyy özgürlük!!!
– ben ruhi iyi günler dilerim

öz eleştiri: oğlum sonu arkasını çevirince yine bekleriz yazan lahmacuncu ıslak mendili gibi oldu.

2 yorum:

Melike Zarrab dedi ki...

bu yazıyı okurken ayağımda çıkmış zamanlardır 'buralarda noluyor, ayakkabıdan herhalde' dediğim yarayı fark ettim.

Adsız dedi ki...

Çokça Ah Muhsin Ünlü'den alıntı var lakin sanki çalıntı gibi. Hoş değil sanki bilemedim. Özgün olmak erdemdir değildir tartışılır ama şu su götürmez bi' gerçektir ki özgün olmak candır.